در این مقاله همراه ما باشید تا شما را با چند تفاوت اساسی بین رنگ روغنی و رنگ اکریلیک آشنا کنیم.
رنگ اکریلیک مانند رنگ لاتکس از رزین اکریلیک ساخته شده است. تفاوت در این است که، در حالی که لاتکس بر پایه آب است، اکریلیک بر پایه مواد شیمیایی است. این مواد شیمیایی باعث انبساط و انقباض رنگ با آب و هوا و دما می شوند و این امر گزینه مناسبی برای فضای داخلی خانه است.
رنگ های پایه روغنی نسبت به رنگ های لاتکس، پوشش سخت تر و با دوام بیشتری ایجاد می کنند. از این موارد برای هر سطحی که می خواهید پایان کار با دوام باشد و مدت طولانی دوام داشته باشد، مانند روکش و کابینت استفاده کنید. خواه نقاشی دیوار، در یا کابینت باشید، انتخاب رنگ مناسب می تواند در وقت و هزینه شما صرفه جویی کند.
رنگ های اکریلیک از محبوب ترین نوع رنگ های موجود در بازار هستند. بر اساس آب، آنها به سادگی تمیز می شوند. متأسفانه، این نوع رنگ به سرعت خشک می شود و رنگ آمیزی مناطق بزرگ را دشوار می کند. رنگ های اکریلیک و رنگ های روغنی با هم مخلوط نخواهند شد و اگر رنگ اکریلیک قبلاً با رنگ های روغنی رنگ آمیزی شده باشد حتی ممکن است به دیواره ای نچسبد. رنگ های اکریلیک نیز به خوبی مخلوط نمی شوند. اگر در حال کار با یک قسمت بزرگ هستید یا می خواهید رنگها را با هم مخلوط کنید، حتماً یک بطری آبکشی آب در دست داشته باشید و برای کمک به مرطوب نگه داشتن رنگ، بر روی دیوارها را بچرخانید. اگر می خواهید با رنگ های اکریلیک لعابی درست کنید، مطمئن شوید که یک لعاب بر اساس آب انتخاب کنید، زیرا لعاب روغن مخلوط نخواهد شد.
رنگ های روغن کاملاً دارای روغن هستند. رنگ های روغنی همچنین به عنوان رنگ های آلکید شناخته می شوند، در واقع، در صورت نداشتن تهویه مناسب، می توانند سمی و دارای بخارات شدید باشند. به طور کلی رنگ های روغنی نسبت به سایر رنگ ها کندتر خشک می شوند، اما ترکیب آنها بهتر است. اگر می خواهید از رنگ های روغنی استفاده کنید، حتماً پنجره ها را باز کرده و برای کمک به گردش هوا فن را روشن کنید.
در اینجا باز می خواهیم شما را با چندین تفاوت دیگر رنگ روغنی و اکریلیک آشنا کنیم. رنگ روغنی رنگی است که به آرامی خشک می شود و از ذرات رنگی آویزان یک روغن خشک کن که معمولاً به آن روغن دانه کتان می گویند تشکیل شده است. ویسکوزیته رنگ روغن را می توان با افزودن حلالهایی مانند تینر رقیق کرد.
از طرف دیگر، رنگ اکریلیک سریع خشک می شود و حاوی رنگدانه امولسیون پلیمر اکریلیک است. می تواند با آب رقیق شود اگرچه بعد از خشک شدن می تواند در برابر آب مقاوم شود.
برای درک کامل تفاوت بین دو نوع رنگ روغنی و اکریلیک و تعیین اینکه برای نقاشی داخلی مناسب است، باید جوانب مثبت و منفی هر یک را بررسی کنیم.
• می توانید از رنگ اکریلیک بر روی هر سطحی که می خواهید استفاده کنید. می توانید آن را روی کاغذ، تابلو بوم یا کارت و هر چیزی که می توانید روی آن بگذارید نقاشی کنید. درصورتی که سریع کار کنید این رنگ مناسب است. برس هایی که استفاده می کنید باید در کمتر از ۱۰ دقیقه تمیز شوند وگرنه خشک می شوند.
• اکریلیک به سرعت محو نمی شود. سبک است و رنگی که از خود به جای می گذارد می تواند تا ۲۰۰ سال یکسان به نظر برسد. رنگدانه پلیمری اکریلیک مانند زمان رنگهای روغنی زرد نمی شود.
• این به شما زمان کار طولانی تری می دهد. می توانید امروز نقاشی کنید سپس یک روز بعد برگردید و از جایی که متوقف شدید ادامه دهید. رنگ روغنی در مقایسه با اکریلیک برای مدت طولانی انعطاف پذیر و مرطوب است. علاوه بر این، زمان خشک شدن آن فوق العاده طولانی است.
• برای ترکیب رنگها ایده آل است. به دلیل زمان خشک شدن آهسته، رنگ برای دستیابی به مخلوط های صاف مناسب است.
توجه: این تفاوت ها در درجه اول ناظر بر نمونههای سنتی و کلاسیک رنگ روغن و اکریلیک است.
رنگ اکرلیک قابلیت حل شدن در آب دارد.
رنگ اکرلیک به سرعت خشک میشود. در مقابل رنگ روغن بسیار آرام خشک میشود.
رنگ اکرلیک بطور معمول وقتی خشک میشود تیرهتر می گردد. در مقابل رنگ روغن پس از خشک شدن تا حد بسیار زیادی همانند رنگ مرطوب است.
در حالیکه رنگ اکریلیک میتواند مستقیما روی سطح کار قرار گیرد، رنگ روغن نیاز به آماده سازی سطح دارد.
بنابراین با توجه به توضیحاتی که بالا در رابطه با تفاوت های اساسی بین رنگ روغنی و رنگ اکریلیک گذاشتیم، شما می توانید با توجه به سلیقه خود رنگ مناسب را انتخاب کنید.